להתגונן מפני שריפות אפשריות במסעדה
סכנת השריפות לא פוסחת על אף אחד, לא בבית, לא במקום העבודה, לא
במקומות הבילוי ובוודאי לא במסעדות. במסעדות סכנת השריפות אפילו חמורה ורצינית
יותר כיוון שבדרך כלל אנשים רבים נמצאים באזור צפוף וקטן שיש לו יציאה אחת ויש
מטבח שמתעסק עם שמנים, גז ואש קרוב מאוד לכול הנוכחים כולל צוות העובדים. מערכת
כיבוי אש למסעדות חייבת להיות מותקנת ולהיבדק באופן שוטף כיוון שמדובר בחיי אדם.
מערכת לכיבוי אש צריכה להיות מותקנת במקצועיות מטעם חברה אמינה כדי שברגע האמת לא
יהיו תקלות.
מערכות כיבוי אש למסעדות
מערכת כיבוי אש חייבת להכיל גלאי עשן. גלאי עשן יכולים להתחיל בכריזה
אוטומטית שתפנה את כל הנוכחים מהמקום ברגע שאחד החיישנים מגלה עשן וכך תוכלו להיות
רגועים שהמסעדה שלכם מוגנת. למרות כל הזהירות דליקות קטנות יכולות לקרות בכל מקום
ומקום טוב ומוגן היטב יוכל לעצור את השריפה באופן מיידי ולפנות את כל הנוכחים ולא
לתת לה להתפשט ולגרום להרס רב.
ספרינקלרים הכי יעילים
אמצעי הכיבוי היעילים ביותר והמידיים שפועלים באופן אוטומטי הם
הספרינקלרים. הספרינקלרים הם מתקנים קטנים שמותקנים בתקרת המקום וברגע שיש שריפה
הם פועלים באופן אוטומטי בהתזה גדולה של מים. הספרינקלרים מכבים את רוב השריפות
בעצמם לפני הגעת כוחות כיבוי.
חובת הימצאות מטפי כיבוי
אחד מאמצעי ההתגוננות המוכרים ביותר כנגד שריפות הם המטפים. מטפי
כיבוי אש חייבים להימצא גם כשיש ספרינקלרים. מטפים יכולים להיות בשימוש ממוקד
ויעיל יותר כשיש שריפות גדולות שהתחילו בנקודה מסוימת וללא מטפים הביטחון של
הלקוחות שלכם יהיה חלקי בלבד.
בדיקת תקינות לאחר ההתקנה
גם אחרי שהתקנתם מערכת כיבוי אש במסעדות שלכם ויש לכם מטפי כיבוי אש, ספרינקלרים
וגלאי עשן, עדיין חשוב מאוד לא להיות שאננים ולבצע בדיקות תקינות כנדרש בחוק
פעמיים בשנה. במידה ולא תבצעו בדיקות תקינות מעבר לכך שתסתכנו בדו"חות
ובקנסות כספיים ואפילו בשלילת הרישיון לעבוד, יכול להיות שתסכנו חיי אדם ובעת
שריפה יהיו אבדות גדולות והמסעדה שלכם כנראה תזכה לפרסום הכי שלילי שיכלתם לקבל.
שריפות הן לא עניין של בירוקרטיה אלא עניין של חיי אדם ולכן חייבים להיות הכי
קפדניים ומחמירים שאפשר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה