יום שלישי, 7 בנובמבר 2017

רכישת מטפים למוסדות

האויב הכי גדול של האדם

מאז ומתמיד לאדם היו הרבה אויבים אך חלק מהם כבר לא מהווים סיכון. האדם פחד מחיות גדולות אך עם הזמן למד לשלוט עליהם ולהרוג אותם כשצריך והיום הם כבר שומרים על שטחיה מחייה שלהם ולומדים גם לברוח מהאדם. סופות ואסונות טבע מגיעים לעתים רחוקות אך גם אליהם יש מבנים מספיק חזקים ושירותים מטאורולוגים שמזהירים אותנו מראש. אם יש דבר אחד שלמדנו להתגונן מפניו אך מאז ומתמיד היווה אויב גדול היא האש. האדם הקדמון גילה את האש אך משם הרומן הזה מורכב מאוד כך שמצד אחד היא תורמת לנו מאוד ועיצבה את האנושות כולה ומצד שני פוגעת בנו פגיעות קשות כשאנו לא מוכנים אליה.

כיצד אפשר להתגונן מפני האש?

בעידן המודרני יש הרבה שיטות כיצד להתגונן מהאש ויש מערכות מורכבות ומתקדמות ששולחות התראות כשיש שריפה ישירות למוקד הכיבוי ועד לטלפון הניד של בעל המקום. בצורה כזו אפשר להתכונן לאש ולדעת מתי היא פורצת כאשר יש גם הוראות בטיחות רבות שאמורות למנוע שריפה. גם במקרה שפורצת שריפה אנו לא נשארים שאננים ומערכות רבות שכוללות צינורות כיבוי ארוכים, מטפים וספרינקלרים דואגים שהאש לא תספיק להתפשט יותר מידי רחוק וכך הפגיעה תהיה מצומצמת יותר.

האם יש כמה סוגי מטפים?

למרות שכולם אדומים וכלם אמורים לבצע את אותה הפעולה, יש כמה סוגי מטפים שכול אחד מהם יכול להתאים למתאר שונה. למרותש את המטף אנו רואים בהרבה מקומות החל ממקומות ציבוריים ועד אוטובוסים, נדיר מאוד לראות אותו בפעולה וגם הרגע בו הוא פועל יכול להיות קצר למדי ולא נבין את ההבדלים בין כל מטף ומטף. יש מטף שמוציא גז הלון ויש מטף שמוציא אבקה מיוחדת, יש מטפי כיבוי שפולטים קצף ויש כאלו שבכלל פולטים CO2 ולא משמשים לכיבוי אש. כל סוג יכול לספק הגנה אחרת ומתאים לסביבה שונה ולחומרים אחרים.

כיצד רוכשים מטפים למוסדות?

כשרוצים לרכוש מטפי כיבוי אש למוסדות יש צורך לעבוד לפי נהלים. אפשר להגזים עם הנהלים ולרכוש מטפים רבים יותר אם רוצים להרגיש מוגנים אך כל סטנדרט שהוא מתחת לנהלים יהווה עבירה חמורה ויכול לסכן חיים באופן ישיר. אמנם שריפות לא נפוצות בקרב הציבור אך שריפה במוסד ציבורי מסוים יכול לגבות חיי אדם רבים בעיקר עקב המעבר של האנושות לבנייה בבניינים גדולים רבי קומות שמותירים יציאה יחידה למאות ואלפי אנשים.

איזה מטף מתאים לאיזה מוסד?

כשמדובר על חומרים דליקים יש צורך במטפים חזקים במיוחד וכשמדובר במתארים פחות מסוכנים יש צורך בשימוש שיהיה יותר ידידותי לסביבה ופחות מורכב. כך למשל מטפי הלון, מטפי כיבוי שפולטים את גז ההלון, אמורים לשמש למתאר ביתי ולרכבים כאשר הם מיועדים לכבות שריפות ברגעים הראשונים שלהם. החיסרון שלהם הוא שהם אינם מתאימים לכיבוי נוזלים או דליקות שנובעות מחשמל. לעומתם, מטפי אבקה יכולים להיות יעילים במיוחד גם לאביזרי חשמל, גם לעץ או לנייר וגם לנוזלים דליקים. הם פולטים אבקה שעומדת שתקנים מחמירים ביותר ומבצעים עבדוה דומה למטפי קצף שגם הם מיועדים לבעירת נוזלים ומוצקים דליקים. מטפי קצף מפרידים בין הסביבה החיצונית לחומר ובכך חונקים את האש.  מטפי כיבוי אלו גם מונעים דליקה חוזרת.

מה קובע גודל המטף ומתי יש לבצע בדיקת תקינות?


גודל המטף יכול לנוע בין קילוגרם אחד לעשרים קילוגרמים והוא נקבע לפי התקנות ולפי גודל המקום וסכנת השריפה בו. על כל מטף יש שעון שמראה מה הלחץ בו וברגע שהוא מתחת לקו האדום צריך למלא או להחליף אותו. בדיקת תקינות צריכה להיות בהתאם לנהלים ולסוג המטף ומתבצעת לפחות פעם בשנה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה