יום חמישי, 24 באוגוסט 2017

הצורך בציוד לכיבוי אש במבנים ישנים

תמיד להיות מוכן לשריפה שפורצת

כשבונים בניין בימינו ניתן להכין אותו למגוון רחב של סכנות כולל רעידות אדמה, רוחות עזות וגם כנגד טרור. אחת הסכנות שלא קשורות בבניית הבניין אלא בציוד שלו במערכות מתקדמות היא סכנת השריפות שתמיד מרחפת מעל כולנו ויכולה להופיע בצורה פתאומית. שריפה שפורצת גדלה מהר מאוד בהימצאות חומרי בערה שיש בכל בניין, החל מהעץ שמרכיב חלק מריהוט הבניין, הפריטים שבו ועד הווילונות, ולכן ציוד לכיבוי אש כמו גלגלון כיבוי אש ומטפים הם ציוד חובה, והסיכון עולה בעיקר במבנים ישנים שנמצאים בסיכון גבוה יותר בגלל דרך בנייתם באותה תקופה.



הצורך בציוד לכיבוי אש במבנים ישנים

·         נשאלת השאלה מדוע מבנים ישנים חשופים יותר לסכנת השריפות מאשר מבנים חדשים. אמנם מערכות כיבוי אש וציוד להתגוננות צריכים להימצא בכל בניין ובניין אך במבנים ישנים הסטנדרטים להתגוננות מפני האש נמוכים בהרבה. בניין שנבנה בשנים האחרונות נבנה לפי דרישות מחמירות הרבה יותר לעומת מבנה שקיים כבר חמישים שנים, ובעת שריפה הוא יכול להינזק הרבה יותר.
·         מבנים ישנים צריכים מערכות לכיבוי אש בצורה הרבה יותר דחופה בגלל שהם נבנו ללא מערכות מתקדמות שהיום ניתן למצוא בבניינים חדשים. למשל, בעת שריפה מה שהורג את רוב הנוכחים במקום הוא לאו דווקא החום שנוצר מהשריפה אלא העשן. בניינים חדשים, בעיקר רבי קומות, מכילים מערכות לסינון ונידוף מהיר של העשן מה שלא יקרה במבנים ישנים בגלל שאין את המערכת הזו. דוגמה נוספת הם ארונות החשמל במבנים ישנים שעשויים מעץ וניצוץ קטן ביותר יכול להדליק אותם, מה שהיום אסור בחוק.

ציוד פשוט למניעת בעיות חמורות


גם הציוד הפשוט ביותר כמו גלגלון כיבוי אש ומטפים יכול להיות הגנה טובה וחשובה מפני סכנת השריפות אך חשוב מאוד לעשות את המיטב כדי להתגונן ולא את המינימום. מערכת לכיבוי אש למבנה ישן יכולה לדרוש התקנה לא פשוטה אך הכרחית, וחשוב שהיא תכסה את כל שטח הבניין ויושקעו בה מחשבה וכסף כיוון שהם יכולים להציל חיים בהמשך. בהתקנה של ציוד לכיבוי אש חשוב לוודא התקנה נכונה ומקצועית עם מערכת אמינה שלא תאכזב ברגע האמת, על ידי חברה בעלת רישיון, ידע וניסיון בתחום.


יום ראשון, 19 בפברואר 2017

גלאי עשן


•חשיבות גלאי העשן – התקנת גלאי עשן היא חשובה במיוחד משום שמדובר באמצעי בטיחות ראשון במעלה. אחד הדברים החשובים ביותר לגבי שריפות הוא מהירות – ככל שניתן להשתלט על השריפה במהירות, כך קטן הסיכוי שהיא תגרום לנזק נרחב של ממש. בשל כך, גלאי שמפעיל אזעקה וגורם לנו לדעת שהתלקחה שריפה, או אפילו מותקן ישירות למערכת כיבוי אוטומטית שנדלקת באופן מידי – הוא מכשיר חשוב במיוחד מבחינה בטיחותית.

סכנת אש היא סכנה שראוי להקדיש לה תשומת לב ותכנון ניכר בכל מבנה מודרני

סכנת אש היא אחת הסכנות המהותיות ביותר שכל אחד מאתנו חייב להכיר ושכל אחד מאתנו חייב לדעת היטב כיצד להתגונן מפניה. הסיבה לכך היא פשוטה מאוד – הסביבה המודרנית שבה אנחנו חיים, על אף היותה סביבה בטוחה ומאובטחת יותר מאי פעם בעבר, היא עדיין כזו שבה אנחנו מתבססים על מערכות שבתקלה פשוטה אחת יכולות לגרום להתלקחות של אש. בין אם מדובר באזורי מטבח שונים ובין אם מדובר במערכות חשמל ותקלות אפשריות בהן – סכנת אש מוכיחה את עצמה כסכנה מהותית ביותר בחיים של כל אחד ואחד מאתנו, ואנחנו צריכים לדעת כיצד להתכונן אליה בצורה הטובה ביותר, לגלות אש בצורה המהירה והיעילה ביותר ולהשתלט עליה, בין אם בסביבה ביתית ובין אם בסביבת מקום העבודה. בהתחשב בכך, חשוב מאוד להתקין גלאי עשן – וכעת נתמקד במוצר זה, במנגנון העבודה שלו ובחשיבותו לבטיחות של כל אחד מאתנו.

מהו בדיוק גלאי העשן, היכן מתקינים אותו, ומה חשיבותו עבור גילוי אש וכיבוי יעיל שלה?

 גלאי עשן לגילוי מוקדם•איך זה עובד והיכן מתקינים? גלאי עשן הוא מכשיר שאותו נהוג להתקין ברחבי הבית או בית העסק, כאשר מיקוד ההתקנה צריך להיות באזורים בהם יש סכנה נרחבת יותר של התלקחות, כמו אזורי מטבח. כאשר מדובר במטבחים גדולים של ממש, כמו במסעדות או בבתי מלון, הדבר חשוב פי כמה וכמה – אך גם כאשר מדובר במטבח ביתי או אפילו במטבחון של עסק, התקנה של גלאים היא דבר חשוב במיוחד עבור הבטיחות של כל הנמצאים בבניין. לא רק במטבחים, כמובן, יש לגלאים חשיבות – ועבור מעטפת גילוי אש איכותית יש להתקין גלאים ברחבי הבניין. מנגנון העבודה של גלאי העשן יכול להיות מבוסס על כמה וכמה אפשרויות, כאשר הגלאי הקלאסי מבוסס כמובן על גילוי של עשן ממש – זיהוי של עשן והפעלת אזעקה. כיום, יש גם גלאים המבוססים על חום או על זיהוי אופטי של עשן.

אתם צריכים לעשות את הדבר האחראי ביותר בכל מה שנוגע לגילוי וכיבוי אש – ולהתקין גלאים איכותיים

אי אפשר להפריז בחשיבות של גילוי אש אפקטיבי ושל כיבוי אש יעיל בסביבה ביתית או בסביבת בית העסק. על מנת למנוע אבידות בנפש וברכוש – התקינו גלאי עשן איכותי בכל מקום שיידרש, דרך שירות איכותי המתמחה בתחום.

מהי מערכת גילוי אש class A




גילוי אש והתגוננות מפני אש הם מרכיבים בסיסיים וחשובים מאוד בכל הנוגע לשמירה על הבריאות והבטיחות שלנו בסביבה כמו זו שאנחנו חיים בה היום. אנחנו למעשה מתבססים באופן כמעט מוחלט על מערכות יום יומיות שמייצרות ומשתמשות באש באופן רבוע, או שלפחות נתונות לסכנה של התלקחות בעקבות תקלה כזו או אחרת (כמו לדוגמה כל מערכות בסיסית של חשמל). הפועל היוצא של המצב הזה, בו נכווינו (תרתי משמע) מיותר מדי מקרים בהם סכנת האש גבתה בסביבה מודרנית קורבנות בנפש, הוא ההתפתחות המהירה והאיכותית של מערכות גילוי האש. מערכות גילוי מודרניות הן מערכות שתפקידן הוא לתת לנו את המענה האיכותי ביותר שניתן לתת, ובוודאי המהיר והבולט ביותר, כשאנחנו נמצאים בסכנה ברורה ומידית של אש בבניין שלנו. המערכות מבוססות על כמה וכמה מרכיבים וחלקים הכרחיים – גלאים לאש ולעשן שמוצבים ברחבי הבניין, מערכת רכזת ששולטת על מערכת הגילוי כולה, וכמובן שגם צופרים המפוזרים גם הם בצורה חכמה מסביב ובתוך המבנה. ואמנם, אנחנו משקיעים לא מעט משאבים בהתקנה ובבחירה של מערכות גילוי ברמה הגבוהה ביותר, אך בכל זאת מדובר בעולם שאין לנו מקצועיות בו ושכל תמיכה מקצועית יכולה לסייע לנו מאוד. בהקשר זה, אנחנו שומעים לא מעט את המונחים class A ו-class B במערכות גילוי וכיבוי האש, ואם אתם מבולבלים אנחנו כאן להבהיר לכם מה ההבדלים בין כל מונח.

כיום, בכל מבנה בו נמצאים ריכוזים גדולים של אנשים אנחנו חייבים להחזיק גם אמצעים לגילוי והתגוננות מפני אש



אנחנו שואפים שיהיה לנו מערכות גילוי אש ברמה הגבוהה ביותר, ואנחנו מבינים גם שהמושג class A יכול לבלבל אתכם

גילוי אש•המונחים class A ו-class B הם מונחים שבאים לתאר בסופו של דבר שיטה של חיווט. אכן, לא מדובר דווקא בדרגות התגוננות שונות מפני אש ולא במונחים מקצועיים ברמה גבוהה מדי, אלא פשוט באופן שבו אנחנו מחווטים את יחידות הגלאי השונות, יחידות הצופר השונות ורכזת המערכת בצורה הנכונה ביותר. ראשית, נבין בדיוק את האתגר שמוביל להימצאותן של שתי אסכולות שונות בתחום זה.
•מערכת גילוי אש היא מערכת שיכולה להיות מופעלת בצורה אוטומטית וזו גם מטרתה, אבל באותה המידה היא יכולה להיות מופעלת ידנית בעת הצורך. חיווט class B הוא חיווט זול ומהיר לביצוע שכולל חיבור בלולאה אחת גדולה של כל יחידות הקצה המפוזרות ברחבי הבניין, בין אם בלובי ובין אם בקומה 30. החיסרון של השיטה הזו הוא שאם יחידת קצה אחת מתקלקלת וקוטעת את הלולאה, הרי שכל הבניין נמצא בסכנה של ממש משריפה שאין עליה אינדיקציה.
•וכך למעשה class A הפך לשיטה הנכונה והאיכותית יותר לשמור על הבית שלכם, פשוט בסוג אחר של חיווט. לעומת class B, שבו תקלה קטנה יכלה להוביל להשבתת המערכת כולה, במסגרת חיווט class A יחידות הקצה השונות מחוברות באופן ישיר (פחות או יותר) למוח המערכת. כך למעשה גם אם יחידה אחת מתקלקלת המערכת ממשיכה לעבוד ללא תקלות, ולא מסכנת אותנו במערכת גילוי לא תקינה או לא מתפקדת.

הכל תלוי בחיווט – וחיווט איכותי ונכון מבטיח לנו את הסביבה הבטוחה ביותר מפני אש שנוכל להשיג

חיווט class A מבטיח לנו את הסביבה הבטוחה ביותר מפני אש, וזה בדיוק הדברה שמערכת גילוי אש אמורה לעשות. לכן, לא משנה מהי מערכת גילוי האש עצמה, כל עוד אנחנו יודעים לחווט אותה בצורה הנכונה ביותר ולוודא שאנחנו נשארים מוגנים ובטוחים לחלוטין כשאנחנו בעבודה או בבית.

יום חמישי, 25 באוגוסט 2016

האם כדאי להציב ציוד כיבוי אש בבית פרטי?

יש מקומות שונים בארץ, שעוברם זו חובה להתקין ולרכוש ציוד כיבוי אש. כך למשל, כאשר מדובר על מבנה ציבורי כמו בית ספר או גן ילדים - יש בכך חובה. גם בבנייני משרדים שונים, חובה שיהיה בהם ציוד תקים ופעיל לכיבוי אש, ואף חובה לתדרך את העובדים איך להפעיל אותו. אולם, מה בנוגע לבית הפרטי שלכם? בעקרון לפי החוק, אין חובה כמובן שתתקינו שם ציוד לכיבוי אש ולא ניתן להכריח אתכם לכך. עם זאת, למרות שאין בכך שום חובה חוקית - אנו ממליצים על כך מקרב לב, שכן יכולות להיות לכך השכלות מרחיקות לכת, שחשוב לקחת בחשבון.

היתרונות של הציוד בבית הפרטי שלכם

       אפשרות למניעת פגיעה בחיי אדם - קודם כל, היתרון הגדול ביותר בהצבה של ציוד כיבוי אש זמין בבית הפרטי
ציוד כיבוי אש
שלכם, הוא שכך אתם תוכלו להציל את החיים של היקרים לכם מכל - המשפחה שלכם. ברגע שיש לכם ציוד איכותי בהישג יד, הרי שברגע שיש חשש לדליקה או לשריפה - אתם תוכלו לכבות אותה, או לפחות להקטין את ממדיה באופן משמעותי. בינתיים, למשפחה שלכם יהיה זמן להתפנות החוצה, וזה כמובן יתרון חשוב שיש לקחת תמיד בחשבון.
       אפשרות להציל את הבית - אתם השקעתם לא מעט בבית הפרטי שלכם, וחבל שכל ההשקעה הזו תרד לטמיון בגלל שריפה. נכון שאפשר לקבל פיצויים מהביטוח, אבל תמיד עדיף מלכתחילה, שהשריפה שוט לא תשפיע על הבית. ברגע שיש לכם ציוד כיבוי אש בבית שלכם, אתם יכולים להשתלט על השריפה וכך למנוע ממנה להתפשט. זה אומר שגם חלקים גדולים בבית יישארו שלמים - וזה יחסוך לכם הרבה כאב ראש בהמשך.
       יותר נוח לכבאים - בהמשך, כשיגיעו הכבאים לבית שלכם, הם כמובן יעזרו לכם לטפל בשריפה במידה והיא תמשיך, ובינתיים, אתם תוכלו לספק להם תשתית טובה יותר לעבודה ולכיבוי השריפה, וכך הם ישתלטו עליה מהר יותר.

זה בהחלט משהו שכדאי לשקול


אם כן, רכישה של ציוד שישמש אתכם לכיבוי שריפות בבית הפרטי שלכם, תהיה רכישה חכמה מאד, משתלמת מאד - ויש לה כל כך הרבה מה לתרום, כך שבאמת אין עוד צורך להתלבט.

יום שני, 20 ביולי 2015

חובת התקנת מערכות גילוי אש במטבחי מסעדות


מערכות גילוי אש ועשן מסוגלות לתת התרעה מוקדמת בדבר שריפה. הן חיוניות בסוגים שונים של עסקים, ארגונים, חברות, חללים ומפעלים, אך יש להן חשיבות מיוחדת במטבחי מסעדות. אגף רישוי עסקים מטעם משרד הפנים קובע את הוראות החוק הנוגעות לעניין.
בין היתר, החוק מגדיר ציוד כיבוי בתור מגוון רחב של מתקנים המשמשים לכיבוי אש במצבי חירום. בעל מסעדה צריך להגיש לרשות הכבאות את אפיון רשת המים המזינה את העסק כתנאי לקבלת רישיון. עליו לעמוד בדרישות החלות על מסעדות, בתי קפה וכל מקום המגיש משקאות משכרים. בנוסף, החוק מבחין בין 

מטבחי מסעדות לפי גדלים:
·         -  עד 50 מ"ר
·         -  בין 51 מ"ר עד 300 מ"ר
·         -  בגודל של 301 מ"ר ומעלה
חובת התקנת מערכות גילוי אש במטבחי מסעדות היא חלק בלתי נפרד מהתנאים לקבלת רישיון. אך יחד עם זאת, בעלי מסעדות חייבים להכיר גם את ההנחיות לגבי דרכי הגישה. החוק קובע כי במסעדה חייבת להיות דרך גישה לרכב כבאות. הדרך אמורה לאפשר גישה נוחה לרכב כיבוי והצלה, לרבות מנופים וסולמות גבוהים. על רוחב הגישה להיות 4 מטר לפחות ופנוי מכל מכשול.

בחירת גלאי עשן עבור מסעדות
החוק קובע כי בעסק מעל 50 מ"ר יש להתקין מערכת גילוי אש ועשן שתתוכנן ותותקן בהתאמה לתקן ישראלי 1220 חלק 3. זהו התקן הרלוונטי כמעט לכל סוגי המסעדות ברחבי הארץ. לפי התקן ולפי הנחיות החוק, על המערכת להיות פרוסה בכל חלקי המסעדה והמבנה. בדיקת ההתקנה של מערכות גילוי אש במטבחי מסעדות תתבצע לפי החוק על ידי מעבדה מוסמכת. את ההסמכה מקבלת המעבדה מהרשות הלאומית ומשירותי הכבאות.

כפי שניתן לראות, בעלי מסעדות חייבים לדאוג לבחירה נכונה של גלאי עשן עבור המטבחים שלהם. הם יכולים לבחור בין התקנים ידניים, גלאי עשן מסוג אופטי, גלאי קרן, גלאי יניקה, גלאי חום וגלאי להבה. כדאי לבעלי המסעדה להתייעץ עם חברות מקצועיות ולהקפיד על התקנה מקצועית של המערכת. יש לשים לב לעמידה בתקנים ובהוראות החוק.

יום ראשון, 31 במאי 2015

אילו סוגים של ברזי כיבוי אש קיימים?

את התפקיד של ברז כיבוי אש כמעט כל אחד מאתנו מכיר, בוודאי אם אתם מחפשים מידע בנושא. התפקיד של הברזים הוא לשמש אותנו בעת כיבוי שריפה. הם בעצם הפתח שמאפשר לשאוב ממנו מים, ובאמצעות צינורות הכיבוי המיוחדים והגמישים שמחברים אליהם, אפשר לכבות את השריפות במהירות. עם זאת חשוב מאד להבין, כי אין רק סוג אחד של ברז כיבוי אש. יש סוגים שונים ומגוונים של ברזים לכיבוי אש - וחשוב דלעת כמובן, מה מאפיין כל סוג ולמי הוא יכול להתאים.

אז מה מבדיל בין כל סוגים?
       ברז מאוגן - מדובר על ברז כיבוי אש אשר בעצם משמו אפשר להבין כיצד הוא עובד. הברז עצמו בנוי בצורה כזו, שיש לו שסתום שיש להפעיל כוח רב כדי להפעיל אותו, לרוב באמצעות מכשיר מיוחד. הרעיון כאן הוא פשוט - רק לכוחות הכיבוי וההצלה, או למוסמכים לכבות אש בארגונים ובעסקים, יש את הכלים שיכולים להפעיל את הברז במהירות וביעילות.
       ברז עם זקיף - גם כאן מדובר לרוב על ברז מאוגן, אבל בניגוד לברזים הרגילים שאתם מכירים שהם נמוכים יחסית - כאן הברז הוא גבוה יותר באמצעות עמוד. מה המטרה כאן? לרוב, הרעיון הוא לתת גישה נוחה יותר לכוחות הכיבוי וההצלה. חשוב גם לציין שאם חס וחלילה רכב חנה ליד הברז (למרות שהדבר אסור לפי חוק!) הרי שהגובה של הברז, מאפשר לרוב גישה יותר נוחה אליו.
       ברז מוברג - כאן הכוונה היא אל ברז כיבוי אש שהשסתום שלו לא דורש כלים מיוחדים - אלא הוא כמעין ידית גדולה, שאתם מכירים מהברזים הביתיים. הרעיון כאן הוא שיהיה אפשר להפעיל את הברז הרבה יותר מהר, מבלי שיש צורך להמתין בהכרח. אמנם יש לעתים את החשש שמישהו יפעיל אותו סתם כך, אבל מאחר שהסיכויים לכך הם נמוכים מאד, בארגונים רבים מעדיפים לעבוד עם ברז מסוג זה.

אפשר גם שני ברזים

לסיום, חשוב מאד לציין כי יש אפשרות לשילוב של שני בזים בברז אחד, וליתר דיוק - ברז עם שני פתחים שונים, מה שמאפשר כמובן, לחבר אליו יותר צינורות לכיבוי אש.