מערכות גילוי אש
ועשן מסוגלות לתת התרעה מוקדמת בדבר שריפה. הן חיוניות בסוגים שונים של עסקים,
ארגונים, חברות, חללים ומפעלים, אך יש להן חשיבות מיוחדת במטבחי מסעדות. אגף רישוי
עסקים מטעם משרד הפנים קובע את הוראות החוק הנוגעות לעניין.
בין היתר, החוק
מגדיר ציוד כיבוי בתור מגוון רחב של מתקנים המשמשים לכיבוי אש במצבי חירום. בעל מסעדה
צריך להגיש לרשות הכבאות את אפיון רשת המים המזינה את העסק כתנאי לקבלת רישיון.
עליו לעמוד בדרישות החלות על מסעדות, בתי קפה וכל מקום המגיש משקאות משכרים.
בנוסף, החוק מבחין בין
מטבחי מסעדות לפי גדלים:
· - עד 50 מ"ר
· - בין 51 מ"ר עד
300 מ"ר
· - בגודל של 301
מ"ר ומעלה
חובת התקנת מערכות
גילוי אש במטבחי מסעדות היא חלק בלתי נפרד מהתנאים לקבלת רישיון. אך יחד עם זאת,
בעלי מסעדות חייבים להכיר גם את ההנחיות לגבי דרכי הגישה. החוק קובע כי במסעדה
חייבת להיות דרך גישה לרכב כבאות. הדרך אמורה לאפשר גישה נוחה לרכב כיבוי והצלה,
לרבות מנופים וסולמות גבוהים. על רוחב הגישה להיות 4 מטר לפחות ופנוי מכל מכשול.
בחירת גלאי עשן
עבור מסעדות
החוק קובע כי בעסק
מעל 50 מ"ר יש להתקין מערכת גילוי אש ועשן שתתוכנן ותותקן בהתאמה לתקן ישראלי
1220 חלק 3. זהו התקן הרלוונטי כמעט לכל סוגי המסעדות ברחבי הארץ. לפי התקן ולפי
הנחיות החוק, על המערכת להיות פרוסה בכל חלקי המסעדה והמבנה. בדיקת ההתקנה של
מערכות גילוי אש במטבחי מסעדות תתבצע לפי החוק על ידי מעבדה מוסמכת. את ההסמכה
מקבלת המעבדה מהרשות הלאומית ומשירותי הכבאות.
כפי שניתן לראות,
בעלי מסעדות חייבים לדאוג לבחירה נכונה של גלאי עשן עבור המטבחים שלהם. הם יכולים
לבחור בין התקנים ידניים, גלאי עשן מסוג אופטי, גלאי קרן, גלאי יניקה, גלאי חום
וגלאי להבה. כדאי לבעלי המסעדה להתייעץ עם חברות מקצועיות ולהקפיד על התקנה
מקצועית של המערכת. יש לשים לב לעמידה בתקנים ובהוראות החוק.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה