יום ראשון, 17 במאי 2015

עשה זאת בעצמך: איך לבדוק שהמטף תקין


בדיקה עצמית של מטפים לא מחליפה בדיקה תקופתית של בודק מורשה, אך היא בהחלט יכולה למנוע נזקים ועוגמת נפש. ראשית, יש לציין כי מדובר על אמצעי לכיבוי או ריסון אש. זהו אמצעי המהווה חלק מהגנה אקטיבית נגד אש והוא חיוני בבתים פרטיים, עסקים, מוסדות ציבור ועוד. שנית, קיימים שני סוגים של אמצעים הפועלים בצורה דומה: מטף שמור בלחץ לעומת מחולל לחץ. אמצעי הכיבוי השמור בלחץ הוא הנפוץ יותר ובו הפרופלנט נשמר באותו מיכל בו נמצא הגורם לכיבוי אש.
בהינתן הרקע הבסיסי קל יותר לבצע את פעולות התחזוקה הבסיסיות באמצעי כיבוי אש. הבדיקה כוללת שלושה מרכיבים עיקריים:

א. לחץ – מד לחץ מובנה נראה כמו שעון מים ומהווה חלק בלתי נפרד מאמצעי כיבוי ידניים. בבדיקה עצמאית יש לוודא שהמחוג בתוך מד הלחץ נמצא באיזור הירוק. זו אינדיקציה ללחץ תקין של החומר ובמידה וזה לא המצב, יש להחליף את אמצעי הכיבוי.
ב. פתיחה וסגירה – שימוש קודם במטף או הישארות חומר כיבוי בתוך מתקן פתוח פוגעים ביעילותו. אפשר לבצע בדיקה עצמאית בעזרת הרמת המתקן ומדידת המשקל. משקל קל מדי יעיל על צורך בהחלפה ורכישה של אמצעי כיבוי חדש.
ג. נצרה – הנצרה של המטף צריכה להיות סגורה, ישרה ולא שבורה או עקומה. זה תנאי ליציאה מהירה של חומר הכיבוי מתוך המתקן.

מי מבצע בדיקה מקצועית?
בדיקת תקינות יכולה להתבצע על ידי אדם מוסמך עם רישיון מטעם הגופים הרלוונטיים. גם בעלי עסקים שעוברים תדריך בנושא ציוד כיבוי אש יכולים לבצע את הבדיקה הבסיסית, אולם הם כאמור לא מחליפים בודק מורשה.

חשוב לבדוק מטפים לבד בתדירות של פעם בחודש אך להזמין חברה מקצועית אחת למספר חודשים לצורך בדיקה מקיפה יותר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה